Beste huisdierenverzekering in Nederland in 2024

Soort dier
Hond
Leeftijd van het dier (in jaren)
2
Filters
Soort dier
Hond
Leeftijd van het dier (in jaren)
2
Sorteren
Maandelijkse prijs: Aflopende volgorde
Maandelijkse prijs: Oplopende volgorde
Verzekeraar
Maandelijkse prijs
Kenmerken
Onze mening
Ontdekken
Beste verzekering voor honden
Hond
Logo Figo
FIGO
4.7
Maandelijkse prijs
Vanaf:10,62€
Kenmerken
Dekking van de kosten
naar keuze 50-70 of 90%
Eigen risico
naar keuze, 0 tot 500€ / jaar
Plafond voor terugbetaling
3 000€, 6 000€ of onbeperkt
Gedekt
Ziekte, ongevallen en chirurgische kosten
Leeftijdsgrens
Geen grens
Soort verzekerd dier
Honden, katten en konijnen + gechipte papegaaien
Onze mening
Verzekering op maat
 • Onbeperkt jaarlijkse terugbetaling mogelijk
 • Preventiebudget van 75€ inbegrepen
 • Aanpasbare plannen
 • Uitstekende klantenservice
 • Vereenvoudigd claimproces
Onze gedetailleerde beoordeling

Figo Pet is een uitstekende verzekeringsmaatschappij die sinds kort op de Belgische markt is. Figo Pet biedt op maat gemaakte verzekeringspolissen aan, waarbij de eigenaar van een hond, kat, konijn of papegaai (gechipt) de maximale vergoeding en de franchise kan kiezen die hij/zij voor zijn/haar huisdier wenst. Eigenaren kunnen kiezen tussen 3 000€, 6 000€ of een onbeperkt vergoedingsplafond per jaar, en een jaarlijks franchise betalen van 0€, 100€, 250€ of 500€/jaar. Er is geen minimumbedrag dat vergoed moet worden en de termijn voor terugbetaling is 30 dagen na ondertekening van het contract.
Er is geen leeftijdsgrens voor het afsluiten van een polis bij Figo, wat de verzekering erg aantrekkelijk maakt. U bent ook gedekt in België, Duitsland en Nederland, en u hebt de keuze om een betaalde optie te nemen als u verder weg reist om elders in de wereld gedekt te zijn.

Figo biedt standaard dekking voor ziekte, ongevallen en operatiekosten. De verzekering dekt ook noodgevallen, chronische ziekten, alternatieve behandelingen en crematiekosten. Als uw hond zoekraakt, biedt Figo een SOS-budget van 300€ per jaar. Hetzelfde geldt als uw hond verzorgd moet worden tijdens een hospitalisatie of een langdurig verblijf in het ziekenhuis. Er is echter geen dekking voor gestolen honden.
Kosten voor preventieve zorg zijn gedekt op voorwaarde dat u een extra premie van 75€/jaar betaalt. Voor langdurige ziekten blijft Figo de behandeling elk jaar vergoeden (tot het jaarlijkse plafond).
Figo vergoedt daarentegen zonder minimum als u kiest voor een eigen risico van €0, waarbij dierenartsbezoeken na een ziekte of ongeval van uw hond of kat gedekt zijn.

Figo Pet Insurance onderscheidt zich op de dierenverzekeringsmarkt dankzij zijn flexibele dekking, geavanceerde mobiele applicatie en klantenservice van hoge kwaliteit.

Figo voldoet aan de uiteenlopende behoeften van huisdiereigenaren. De applicatie maakt het gemakkelijk om polissen te beheren en claims in te dienen, terwijl de klantenservice geprezen wordt om zijn efficiëntie en beschikbaarheid. De kosten van de verzekering variëren afhankelijk van een aantal factoren, maar behoren tot de meest concurrerende op de markt, vooral gezien de uitgebreide dekking die wordt aangeboden. Het is wel belangrijk om te weten dat bepaalde reeds bestaande aandoeningen kunnen worden uitgesloten. Kortom, Figo is een solide optie voor wie het welzijn van zijn huisdier wil verzekeren, en biedt gemoedsrust dankzij de uitgebreide dekking en gemakkelijke toegang tot diensten.

1 maand gratis met HELLOSAFE
Maandelijkse prijs
Vanaf:18,61€
Kenmerken
Dekking van de kosten
80%
Eigen risico
20 %
Plafond voor terugbetaling
Naar keuze: 2500€ of 5000€
Gedekt
Noodzakelijke ziektekosten
Leeftijdsgrens
Minimaal 7 weken oud
Soort verzekerd dier
Honden, katten
Onze mening
 • Dekking in heel europa
 • Geen leeftijdsgrens
 • Wachttijd van 30 dagen
 • Beperkte dekking voor oudere dieren
Onze gedetailleerde beoordeling

De huisdierenverzekering van Univé biedt een solide dekking voor zowel honden als katten, met een dekking van 80% van de ziektekosten en een eigen risico van 20%. De verzekerde kan kiezen uit terugbetalingsplafonds van 2500€ of 5000€, wat flexibiliteit biedt afhankelijk van de verwachte medische kosten. Een aantrekkelijk kenmerk van de Univé-verzekering is de afwezigheid van een leeftijdsgrens voor huisdieren, waardoor eigenaren van zowel jonge als oudere dieren gerustgesteld kunnen zijn. De basisdekking omvat noodzakelijke ziektekosten, waaronder consulten, onderzoeken, behandelingen, geregistreerde geneesmiddelen, operaties, inslapen, dwang- en sondevoeding, bloedtransfusies, medische hulpmiddelen, second opinions, behandeling van tumoren, chronische ziekten en allergieën. Optioneel kunnen eigenaren kiezen voor aanvullende dekkingen zoals beweegzorg, gebitzorg en reisdekking, waardoor de verzekering kan worden aangepast aan specifieke behoeften.

De verzekering dekt ook preventieve onderzoeken en castratie of sterilisatie tot een bedrag van 250€, wat bijdraagt aan de algehele gezondheidszorg van het huisdier. Wat betreft de geografische dekking, biedt Univé een nationale dekking binnen Nederland, en internationale dekking kan worden toegevoegd met de medische reisverzekering, wat handig is voor huisdiereigenaren die vaak reizen.

Eén van de belangrijkste voordelen van de Univé-verzekering is de brede dekking die inclusief chronische aandoeningen, tumoren en fysiotherapie is. Daarnaast is de verzekeringspolis dagelijks opzegbaar, wat extra flexibiliteit biedt voor huisdiereigenaren. Echter, er zijn ook enkele nadelen verbonden aan deze verzekering. De wachttijd van 30 dagen voordat de dekking ingaat kan problematisch zijn voor nieuwe huisdiereigenaren die direct zorg nodig hebben. Bovendien is de dekking voor oudere dieren beperkter, wat een overweging kan zijn voor eigenaren van oudere huisdieren.

Samenvattend is de huisdierenverzekering van Univé bijzonder geschikt voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een uitgebreide basisdekking met de mogelijkheid tot aanvullende opties voor specifieke zorgbehoeften. De afwezigheid van een leeftijdsgrens maakt het een aantrekkelijke keuze voor eigenaren van zowel jonge als oude dieren, terwijl de flexibele dagelijkse opzegbaarheid en brede dekking van ziektekosten en preventieve zorg een groot pluspunt vormen. Voor eigenaren die zich geen zorgen willen maken over plotselinge medische kosten en uitgebreide zorgopties willen voor hun huisdier, biedt Univé een betrouwbare en veelzijdige verzekeringsoptie.

Maandelijkse prijs
Vanaf:13,44€
Kenmerken
Dekking van de kosten
50%
Eigen risico
Naar keuze: 0€, 50€, 100€, 150€
Plafond voor terugbetaling
Naar keuze: 3250€, 4000€ of 6000€
Gedekt
Ziektekosten
Leeftijdsgrens
7 jaar
Soort verzekerd dier
Honden, katten
Onze mening
 • Geen wachttijd
 • Snelle uitbetaling
 • Breed dekkingspakket
 • Mogelijkheid om eigen risico te kiezen
 • Lage basis vergoeding van 50%
Bij een kantoor
Onze gedetailleerde beoordeling

De basisdekking van Petsecur, met een maandelijkse premie van 13,44€, biedt een dekking van 50% van de ziektekosten. De verzekerde kan kiezen uit een eigen risico van 0€, 50€, 100€ of 150€, en terugbetalingsplafonds van 3250€, 4000€ of 6000€. Deze verzekering dekt noodzakelijke ziektekosten zoals operaties, behandelingen, medicijnen en consulten bij de dierenarts. Ook diagnostische onderzoeken zoals MRI- en CT-scans, fysiotherapie, homeopathie, chiropractie, osteopathie, acupunctuur en gedragstherapie zijn inbegrepen. Bovendien biedt de basisdekking wereldwijde dekking, wat aantrekkelijk is voor eigenaren die vaak met hun huisdieren reizen. Er is geen wachttijd, wat betekent dat de verzekering direct na afsluiting van kracht is.

Een belangrijk voordeel van de basisdekking is de snelle uitbetaling van declaraties, wat ervoor zorgt dat eigenaren niet lang hoeven te wachten op hun vergoedingen. De mogelijkheid om het eigen risico aan te passen, biedt flexibiliteit in de maandelijkse kosten en maakt de verzekering toegankelijker voor verschillende budgetten. De basisdekking van Petsecur is breed en omvat veel voorkomende en noodzakelijke behandelingen, wat zorgt voor een geruststellende dekking voor veel voorkomende medische situaties.

In vergelijking met de andere producten van Petsecur, zoals Petsecur Standaard en Petsecur Extra, biedt de basisdekking een lagere vergoeding van slechts 50% van de ziektekosten. De Petsecur Standaard dekking, met een premie van 18,92€ per maand, verhoogt de dekking naar 70% van de ziektekosten. Deze verzekering biedt dezelfde flexibiliteit in eigen risico en terugbetalingsplafonds, maar de hogere dekking zorgt voor een lagere eigen bijdrage bij medische kosten. De Petsecur Extra dekking, met een premie van 25,17€ per maand, biedt zelfs een dekking van 90% van de ziektekosten, wat betekent dat eigenaren slechts een klein deel van de kosten zelf hoeven te betalen.

Terwijl de basisdekking van Petsecur een aantrekkelijke optie is voor eigenaren die op zoek zijn naar een betaalbare verzekering met een breed dekkingspakket, zullen eigenaren die meer uitgebreide dekking wensen wellicht de voorkeur geven aan de Standaard of Extra dekkingen. Voor eigenaren met een beperkt budget of die voornamelijk een basisbescherming willen, biedt de basisdekking een solide en betaalbare optie. Echter, voor diegenen die volledige gemoedsrust willen en bereid zijn om een hogere premie te betalen voor uitgebreidere dekking, zijn de Standaard en Extra dekkingen van Petsecur aantrekkelijker.

Samenvattend, de basisdekking van Petsecur is ideaal voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een betaalbare verzekering met een breed scala aan gedekte behandelingen en geen wachttijd. Voor eigenaren die bereid zijn om meer te betalen voor een hogere dekkingsgraad en extra zekerheid, bieden de Standaard en Extra producten van Petsecur een aantrekkelijker pakket met meer uitgebreide dekking.

Maandelijkse prijs
Vanaf:18,92€
Kenmerken
Dekking van de kosten
70%
Eigen risico
Naar keuze: 0€, 50€, 100€, 150€
Plafond voor terugbetaling
Naar keuze: 3250€, 4000€ of 6000€
Gedekt
Ziektekosten
Leeftijdsgrens
7 jaar
Soort verzekerd dier
Honden, katten
Onze mening
 • Geen wachttijd
 • Snelle uitbetaling
 • Breed dekkingspakket
 • Mogelijkheid om eigen risico te kiezen
 • Lage basis vergoeding van 50%
Bij een kantoor
Onze gedetailleerde beoordeling

De standaard dekking van Petsecur biedt voor 18,92€ per maand een dekking van 70% van de ziektekosten. Verzekerden kunnen kiezen uit een eigen risico van 0€, 50€, 100€ of 150€, en terugbetalingsplafonds van 3250€, 4000€ of 6000€. De dekking omvat een breed scala aan noodzakelijke ziektekosten, waaronder consulten, diagnostische onderzoeken, operaties, behandelingen, medicijnen, euthanasie en fysiotherapie. Ook alternatieve behandelingen zoals homeopathie, chiropractie, osteopathie, acupunctuur en gedragstherapie zijn inbegrepen. Bovendien biedt Petsecur wereldwijde dekking, ideaal voor huisdiereigenaren die met hun huisdier reizen. Een groot voordeel is dat er geen wachttijd is, waardoor de verzekering direct na afsluiting ingaat.

Belangrijke voordelen van de standaard dekking zijn de brede dekking en snelle uitbetaling van declaraties, wat financiële gemoedsrust biedt. De flexibiliteit in het kiezen van het eigen risico maakt aanpassing aan verschillende budgetten mogelijk.

Vergeleken met andere Petsecur producten biedt de standaard dekking een goede balans tussen prijs en dekking. De basisdekking, voor 13,44€ per maand, biedt slechts 50% dekking van de ziektekosten. Hoewel het een breed scala aan behandelingen dekt en dezelfde flexibiliteit in eigen risico en terugbetalingsplafonds biedt, betekent de lagere dekkingsgraad dat eigenaren meer van de medische kosten zelf moeten betalen, wat bij dure behandelingen aanzienlijk kan zijn.

Petsecur Extra, met een maandelijkse premie van 25,17€, biedt daarentegen een dekking van 90% van de ziektekosten, wat de eigen bijdrage aanzienlijk vermindert. Dit is vooral nuttig voor eigenaren van huisdieren met een hoger risico op medische problemen of voor diegenen die volledige gemoedsrust willen bij onverwachte kosten.

De standaard dekking van Petsecur biedt een middenweg tussen de basis- en extra dekkingen, met een hogere dekking dan de basisverzekering en een betaalbaardere premie dan de extra verzekering. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor eigenaren die een uitgebreide dekking willen zonder de hoogste premie te betalen. Het is ideaal voor eigenaren die een goede balans tussen kosten en dekking zoeken en bereid zijn een deel van de ziektekosten zelf te dragen.

Samenvattend is de standaard dekking van Petsecur geschikt voor huisdiereigenaren die uitgebreide dekking willen tegen een redelijke premie en bereid zijn om een deel van de kosten zelf te betalen. Voor diegenen met een beperkt budget of die alleen basisbescherming nodig hebben, is de basisdekking een goede keuze. Voor eigenaren die maximale bescherming willen en bereid zijn meer te betalen voor bijna volledige dekking, biedt de extra dekking de beste optie.

Maandelijkse prijs
Vanaf:18,92€
Kenmerken
Dekking van de kosten
70%
Eigen risico
Naar keuze: 0€, 50€, 100€, 150€
Plafond voor terugbetaling
Naar keuze: 3250€, 4000€ of 6000€
Gedekt
Ziektekosten
Leeftijdsgrens
7 jaar
Soort verzekerd dier
Honden, katten
Onze mening
 • Geen wachttijd
 • Snelle uitbetaling
 • Breed dekkingspakket
 • Mogelijkheid om eigen risico te kiezen
 • Lage basis vergoeding van 50%
Bij een kantoor
Onze gedetailleerde beoordeling

De standaard dekking van Petsecur biedt voor 18,92€ per maand een dekking van 70% van de ziektekosten. Verzekerden kunnen kiezen uit een eigen risico van 0€, 50€, 100€ of 150€, en terugbetalingsplafonds van 3250€, 4000€ of 6000€. De dekking omvat een breed scala aan noodzakelijke ziektekosten, waaronder consulten, diagnostische onderzoeken, operaties, behandelingen, medicijnen, euthanasie en fysiotherapie. Ook alternatieve behandelingen zoals homeopathie, chiropractie, osteopathie, acupunctuur en gedragstherapie zijn inbegrepen. Bovendien biedt Petsecur wereldwijde dekking, ideaal voor huisdiereigenaren die met hun huisdier reizen. Een groot voordeel is dat er geen wachttijd is, waardoor de verzekering direct na afsluiting ingaat.

Belangrijke voordelen van de standaard dekking zijn de brede dekking en snelle uitbetaling van declaraties, wat financiële gemoedsrust biedt. De flexibiliteit in het kiezen van het eigen risico maakt aanpassing aan verschillende budgetten mogelijk.

Vergeleken met andere Petsecur producten biedt de standaard dekking een goede balans tussen prijs en dekking. De basisdekking, voor 13,44€ per maand, biedt slechts 50% dekking van de ziektekosten. Hoewel het een breed scala aan behandelingen dekt en dezelfde flexibiliteit in eigen risico en terugbetalingsplafonds biedt, betekent de lagere dekkingsgraad dat eigenaren meer van de medische kosten zelf moeten betalen, wat bij dure behandelingen aanzienlijk kan zijn.

Petsecur Extra, met een maandelijkse premie van 25,17€, biedt daarentegen een dekking van 90% van de ziektekosten, wat de eigen bijdrage aanzienlijk vermindert. Dit is vooral nuttig voor eigenaren van huisdieren met een hoger risico op medische problemen of voor diegenen die volledige gemoedsrust willen bij onverwachte kosten.

De standaard dekking van Petsecur biedt een middenweg tussen de basis- en extra dekkingen, met een hogere dekking dan de basisverzekering en een betaalbaardere premie dan de extra verzekering. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor eigenaren die een uitgebreide dekking willen zonder de hoogste premie te betalen. Het is ideaal voor eigenaren die een goede balans tussen kosten en dekking zoeken en bereid zijn een deel van de ziektekosten zelf te dragen.

Samenvattend is de standaard dekking van Petsecur geschikt voor huisdiereigenaren die uitgebreide dekking willen tegen een redelijke premie en bereid zijn om een deel van de kosten zelf te betalen. Voor diegenen met een beperkt budget of die alleen basisbescherming nodig hebben, is de basisdekking een goede keuze. Voor eigenaren die maximale bescherming willen en bereid zijn meer te betalen voor bijna volledige dekking, biedt de extra dekking de beste optie.

Bekijk meer

95% van de huisdiereneigenaren in Nederland is niet verzekerd voor hun huisdier. Toch schatte een studie van Pedigree dat de totale jaarlijkse kosten van een hond in termen van verzorgingskosten 1 000€ bedroegen. Een hondenverzekering of een kattenverzekering dekt, net als een ziektekostenverzekering voor mensen, ziektekosten (castratie, dierenartsrekeningen, hospitalisatie, enz.). Het is daarom essentieel om onvoorziene uitgaven te beperken.

Maar welke huisdierenverzekering moet u kiezen, waar moet u op letten, hoeveel kost het en hoe krijgt u een offerte? Wij vertellen u alles.

Wat is een huisdierenverzekering?

Een dierenverzekering is een verzekeringspolis die bedoeld is om medische kosten te dekken die ontstaan door ziekte, ongevallen of andere gezondheidsgerelateerde problemen bij huisdieren, zoals honden, katten en soms andere dieren. De premie van uw huisdierenverzekering zal afhangen van verschillende factoren zoals: de soort verzekering, de leeftijd van het dier, het ras van het dier en de dekking die u kiest.

Een dierenverzekering kan een goede manier zijn om de kosten van dierenartskosten te dekken. Het is echter belangrijk om een verzekering te kiezen die de juiste dekking biedt voor uw dier en uw budget.

Vergelijk met bovenstaande vergelijkingstool de verschillende dierenverzekeringen en vindt de huisdierenverzekering die bij u past.

Wat zijn de verschillende soorten dierenverzekeringen?

In Nederland zijn er verschillende soorten dierenverzekeringen beschikbaar, hieronder vindt u al de soorten verzekeringen die u kunt afsluiten.

Soort huisdierenverzekeringBeschrijving
Ziekteverzekering voor huisdieren
Deze verzekering dekt medische kosten voor de gezondheid van je huisdier, inclusief dierenartsbezoeken, operaties, medicijnen en andere medische behandelingen.
Aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren
Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor dieren dekt de eigenaar als zijn hond of kat schade toebrengt aan een derde. De schade moet echter niet worden toegebracht door iemand die deel uitmaakt van het huishouden van de eigenaar.
Overlijdensverzekering voor huisdieren
Deze verzekering keert een bedrag uit in geval van overlijden van je huisdier als gevolg van ziekte of ongeval, waardoor de kosten van begrafenis- of crematiekosten kunnen worden gedekt.
Castratie en sterilisatie verzekering
Dit type verzekering dekt de kosten van castratie of sterilisatie van je huisdier, vaak uitgevoerd om de voortplanting te voorkomen en gedrags- en gezondheidsproblemen te verminderen.
Gebitsverzekering
Een tandheelkundige verzekering voor huisdieren die de kosten dekt die verband houden met de mondgezondheid van je huisdier, zoals tandheelkundige behandelingen en tandextracties.
Reisverzekering
Een verzekering die de kosten dekt die voortvloeien uit medische noodgevallen of gezondheidsproblemen van je huisdier tijdens reizen, inclusief medische behandeling, repatriëring en reisannulatiekosten.
Diefstalverzekering
Een verzekering gericht op het dekken van de financiële gevolgen van het verlies van je huisdier als gevolg van diefstal. Deze verzekering is bedoeld om de kosten van het zoeken naar het vermiste huisdier te helpen dekken.
Soorten verzekeringen

Wat kost een huisdierenverzekering in Nederland?

Een dierenverzekering kost tussen 135 € voor de goedkoopste basis formule en 613 € voor de duurste premium formule.

Wat kost een hondenverzekering in Nederland?

Er zijn veel opties voor hondenverzekeringen in Nederland, dus de criteria daarvoor lopen sterk uiteen. Daarom kan de prijs van een hondenverzekering niet worden bepaald door één vast bedrag, omdat deze afhangt van een groot aantal details.

Hier volgt een lijst van de verschillende parameters waarmee de verzekeraar rekening houdt in zijn prijsstelling:

 • De leeftijd van de hond op het moment van inschrijving;
 • Het ras van de hond
 • De al door het dier ondervonden gezondheidsproblemen;
 • De omvang van de verschillende garanties
 • De verschillende opties die zijn genomen
 • De terugbetaling
 • De franchise, dus het bedrag dat de eigenaar van het dier nog moet betalen

Deze verschillende variabelen kunnen de prijs van een hondenverzekering doen variëren, het is dus belangrijk dat er rekening mee gehouden wordt om de beste hondenverzekering te vinden.

Hier is een tabel met een samenvatting van de prijsvergelijkingen voor hondenverzekeringen in Nederland bij FIGO:

De in deze tabel vermelde bedragen zijn variabel en afhankelijk van de leeftijd van het dier. Hier nemen we als voorbeeld een hond van ongeveer 1 jaar oud. Het vergoedingslimiet is 3 000€.

HondenrasVergoedingspercentage 50%Vergoedingspercentage 70%Vergoedingspercentage 90%
Chihuahua
208€ / jaar363€ / jaar468€ / jaar
Jack Russel
219€ / jaar383€ / jaar491€ / jaar
Labrador
264€ / jaar461€ / jaar591€ / jaar
FIGO hondenverzekering prijzen

Wat kost een kattenverzekering in Nederland?

Er zijn veel opties voor verzekeringen voor katten in Nederland, dus de criteria daarvoor lopen sterk uiteen. Daarom kan de prijs van een kattenverzekering niet worden bepaald door één vast bedrag, omdat deze afhangt van een groot aantal details.

Hier volgt een lijst van de verschillende kenmerken waarmee de verzekeraar rekening houdt in zijn prijsstelling:

 • De leeftijd van de kat op het moment van inschrijving;
 • Het ras van de kat
 • De al door het dier ondervonden gezondheidsproblemen;
 • De omvang van de verschillende garanties
 • De verschillende opties die zijn genomen
 • De terugbetaling
 • De franchise, dus het bedrag dat de eigenaar van het dier nog moet betalen

Deze verschillende variabelen kunnen de prijs van een kattenverzekering doen variëren, het is dus belangrijk dat er rekening mee gehouden wordt om de beste kattenverzekering te vinden.

Hier is een tabel met een samenvatting van de prijsvergelijkingen voor hondenverzekeringen in Nederland bij FIGO:

KattenrasVergoedingspercentage 50%Vergoedingspercentage 70%Vergoedingspercentage 90%
Maine Coon
163€ / jaar261€ / jaar325€ / jaar
Brits Korthaar
163€ / jaar261€ / jaar325€ / jaar
FIGO kattenverzekering prijzen

Wat dekt een huisdierenverzekering in Nederland?

In Nederland kan de dekking van dierenverzekeringen variëren, afhankelijk van de verzekeraar en het type polis dat u kiest. Hieronder vindt u een algemene tabel met de soorten zorg die gewoonlijk gedekt zijn, hun status (gedekt, niet gedekt of optioneel) en de bedragen die gewoonlijk gedekt zijn voor de basisverzekering. Houd er rekening mee dat deze informatie per verzekeringsmaatschappij kan verschillen.

Soort zorgGedekt / Niet Gedekt / OptioneelBedrag dat gewoonlijk wordt gedekt (basisverzekering)
Veterinaire consulten
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Vaccinaties
OptioneelVarieert per verzekeringspolis
Laboratoriumanalyse
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Medicijnen en behandelingen
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Chirurgie
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Hospitalisatie
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Röntgenfoto's
GedektMeestal tussen 50% en 70% van de kosten
Tandverzorging
OptioneelVarieert per verzekeringspolis
Oog- en oorverzorging
OptioneelVarieert per verzekeringspolis
Fysiotherapeutische zorg
OptioneelVarieert per verzekeringspolis
Dekkingen dierenverzekering

Sommige ziektekostenverzekeringen voor huisdieren voorzien ook in een eenmalige uitkering bij overlijden van de hond of kat.

Beste dierenverzekering in Nederland

Om de beste dierenverzekering te vinden voor uw trouwe vriend, hebben wij de huisdierenverzekering van FIGO gereviewed. Hieronder kunt u de belangrijkste informatie vinden.

VerzekeringSoorten verzekering aangebodenVoordelenNadelen
FIGO huisdierenverzekering
 • Ziekteverzekering
 • Castratie en sterilisatie verzekering
 • Gebitsverzekering
 • Reisverzekering
 • Verzekert honden, katten, konijnen en papegaaien
 • Hoog vergoedingsplafond
 • Handige mobiele app
 • Hogere kosten dan sommige concurrenten.
 • Uitsluitingen voor bepaalde rassen.
Ohra huisdierenverzekering
 • Ziektekostenverzekering
 • Vaccinatie dekking
 • Gebitsverzekering
 • Castratie en sterilisatie verzekering
 • Crematie verzekering
 • Flexibiliteit van formules
 • Hoge maximale vergoeding
 • Specialisitische behandelingen gedekt (met de aanvullende verzekering)
 • Eigen risico van 50 €
 • Wachttijd van 30 dagen
 • Alleen geregistreerde geneesmiddelen gedekt
Inshared huisdierenverzekering
 • Ziektekostenverzekering
 • Gebitsverzekering
 • Extra dekking
 • Behandeling van kanker
 • Ruime dekkingen
 • Vrije dierenartskeuze
 • Dagelijks opzegbaar
 • Snelle declaratie
 • Beperkte consultvergoeding
 • Doorverwijzing vereist voor bepaalde behandelingen
Petsecur huisdierenverzekering
 • Ziektekostenverzekering
 • Preventieve zorgverzekering
 • Gebitsverzekering
 • Castratie en sterilisatie verzekering
 • Crematie verzekering
 • Geen wachttijd
 • Snelle uitbetaling
 • Breed dekkingspakket
 • Mogelijkheid om eigen risico te kiezen
Lage basis vergoeding van 50%
Univé huisdierenverzekering
 • Noodzakelijke ziektekosten
 • Beweegzorg
 • Gebitverzekering
 • Reisverzekering
 • Dekking in heel europa
 • Geen leeftijdsgrens
 • Wachttijd van 30 dagen
 • Beperkte dekking voor oudere dieren
Voor- en nadelen verzekeringen

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Wanneer u uw huisdier naar de dierenarts brengt, kunt u niet van hetzelfde systeem genieten als mensen. Dat wilt zeggen dat u de medische kosten, hospitalisatiekosten of chirurgische ingrepen volledig zelf moet betalen. De dierenarts moet dan betaalt worden, inclusief: sociale bijdragen, BTW, honorarium en inkomstenbelasting. Een dierenverzekering kan dan goed te pas komen om de kosten voor u te verzachten, het is dus belangrijk om de beste hondenverzekering of kattenverzekering te vinden voor uw huisdier.

Het is echter wel belangrijk om de verzekeringen te vergelijken om voor u het beste aanbod te vinden. Hieronder zult u een aantal voorbeelden van dierenartskosten vinden:

VoorbeeldKosten
Dierenvoeding
300 - 840€ / jaar
Consultatie
35€
Operatiekosten
500 - 3 000€
Insectenbeet
45€
Chippen
55€
Vaccinatie
50€
Castratie
200€
Sterilisatie
350€
Ontworming
20€
Gebitsreiniging
150€
MRI-scan
600€
Echoscopie
70€
Bloedonderzoek
100€
Urine-onderzoek
30€
Röntgenfoto
100€
Rhinoscopie
85€
Euthanasie
90€
Kosten dierenverzekering

Is een dierenverzekering in Nederland verplicht?

Een dierenverzekering is in Nederland niet verplicht. Het is echter wel een aanrader, omdat het de kosten van dierenartskosten kan dekken. Dierenartskosten kunnen namelijk erg hoog oplopen, zeker als je huisdier een ernstige ziekte of een ongeval heeft. Een dierenverzekering kan ook een geruststelling zijn, omdat je dan weet dat je in geval van nood geen grote kosten hoeft te maken.

Hoe kiest u de juiste dierenverzekering?

Om de juiste verzekering voor uw huisdier te kiezen, volg dan deze stappen:

 • Beoordeel de rasspecifieke medische behoeften van uw huisdier.
 • Houd rekening met de medische geschiedenis van uw huisdier.
 • Identificeer de ziekten of ongevallen waaraan uw hond of kat het meest blootstaat.
 • Bepaal de soorten operaties waarvoor u een vergoeding wilt.
 • Bepaal een budget voor uw huisdierenverzekering.

Gebruik vervolgens een vergelijkingstool voor dierenverzekeringen om de cruciale aspecten van elke aanbieding te onderzoeken, waaronder het vergoedingspercentage, de gedekte kosten, het eigen risico, de maandelijkse betalingen en de beschikbare dekking. Door deze informatie te combineren met uw antwoorden op de vorige vragen, kunt u de beste verzekering voor uw trouwe metgezel kiezen.

Let wel op er zullen uitsluitingen zijn bij de verzekeraars, hieronder kunt u de uitsluitingen vinden voor FIGO:

Uitsluitingen van FIGO
Bestaande aandoeningen of aandoeningen die zijn ontstaan binnen de wachttijd van de verzekering
Kosten die te maken hebben met het voortplantingsproces.
Dieetvoeding en voedingssupplementen.
Cosmetische ingrepen.
Preventieve zorgen, uitgezonderd degene die vallen binnen het preventiebudget van € 75.
Uitsluitingen verzekeringen FIGO

Dit vind je misschien ook leuk

Vond je dit artikel leuk?
victor-gallery-des-granges-profile-picture/
Victor Gallery Des Granges Writer
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Victor is nu al 3 jaar een gespecialiseerde financiële redacteur bij HelloSafe. Als Frans-Nederlander begon Victor zijn loopbaan in international business aan de Avans University of Applied Sciences, een gerenommeerde hogeschool in Nederland. Daarna specialiseerde hij zich in financiën/bankieren.

Stel een vraag, Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.